Moneda:

Istoric paintball

 

1970
James Hale de la compania Daisy Manufacturing, a inventat ce va deveni primul marker de paintball. Acest marker a fost inventat pentru fermieri, care il foloseau pentru a marca vite, copaci, etc.

Mai 1981
Paintball-ul a inceput in New Hampshire. Principala personaj al acestui sport a fost Bob Gumsey, un bun sportiv si un cunoscator al cometului Hayes Noel, a stockboker, and Charles Gaines, a writer

Iunie 27, 1981
Primul joc de paintball: 12 jucatori impartiti in doua echipe folosind pistoale Net-spot 007s. Scenariul jucat a fost capturarea steagului. Castigatorul a capturat toate steagurile fara sa traga nici macar un foc.


Aprilie 1982
Primul teren de paintball in aer liber a fost deschis in Rochester, New York de catre Caleb Strong.

1982
Charles Gaines a promovat paintball-ul ca un joc de supravietuire nationala (National Survival Game NSG). PMI (Pursuit Marketing Inc.), a fost fondata pentru a promova si distribui produse de paintball.

1983
Primul campionat de paintball (NSG National Championship) a fost sustinut cu premii in valoare de $14,000 $. Primul teren de paintball in aer liber a fost deschis in Toronto, Canada.

1984
Paintball-ul debuteaza in Australia cu numele de Skirmish Games.

Noiembrie 1984
Primul teren de paintball in aer liber a fost deschis in Buffalo, New York de catre Caleb Strong.

1985
S-a deschis primul teren acoperit de joc din Anglia.

1988
IPPA (International Paintball Players Association- Asociatia Internationala a Jucatorilor de Paintball) a fost fondata. O asociatie non-profit dedicata educatiei, cresteri si sigurantei sportului de paintball.

1991
Jocul de paintball ajunge in Franta, Danemarca si alte tari din Europa.  

1992-1993
NPPL (National Paintball League-Liga Natonala de Paintball) a fost fondata si au inceput seriile NPPL Pro-Am cu site-uri in toata America in prezent
Terenuri de paintball, magazine si turnee pot fi gasite in Canada, the United States, Australia, Anglia, Scotia, Denmarca, Franta, Olanda, Germania, Austria, Irlanda, Belgia, Grecia, Itlia, Norvegia, Africa, Rusia, Noua Zeilanda, Brazilia, Venezuela, Israel, Korea, Thailanda si in Philippines.

1993
Canalul de sport ESPN a filmat si transmis cupa organizata de Revista competitiilor si evaluarilor jocului de paintball (PCRI – Paintball Competitions and Ratings Magazine) a NPPL, "DC Cup", in suburbia Washington D.C., Bowie, Maryland. Era prima data cand ESPN transmitea un joc de paintball.

1994
Warpig (www.warpig.com) a construit pentru prima data un site Internet pentru paintball.

1996
ESPN si Paintball Sports au transmis Campionatele Mondiale ESPN de Paintball desfasurate in Orlando, Florida.

1996
Se inaugureaza terenuri de joc, magazine, se organizeaza competitii in Canada, Statele Unite, Australia, Anglia, Scotia, Danemarca, Franta, Olanda, Germania, Austria, Irlanda, Belgia, Grecia, Italia, Norvegia, Suedia, Africa, Rusia, Noua Zeelanda, Brazilia, Venezuela, Israel, Coreea, Thailanda si Filipine.

1998
Focus International a organizat cea mai mare competitie de paintball pe teren acoperit, la centrul Skydome, din Toronto, Canada. PCRI, Airgun Designs si Worr Game Products au organizat prima si cea mai mare conferinta de certificare tehnica de pana atunci, cu scopul de a pregati magazinele de paintball si proprietarii de terenuri in tehnologia armelor cu vopsea.


SI ISTORIA CONTINUA...  IA PARTE LA EA, SI JOACA PAINTBALL!Categorii Produse

Ultimele articole

Terran Paintball
-Proprietar- 

SC TERRAN SPORTS SRL
Nr.Reg.Com.: J02/161/2008   
C.U.I.: RO 23156514
Sediu: ARAD, Str. I.L.Caragiale, nr.22, 310084
Punct de lucru/DEPOZIT: ARAD, Calea Bodrogului Nr.2-10 (Incinta TITUS SRL)
Telefon: +40740.099.593,  +40726.18.22.13
Fax: +4-0257.28.28.29
Email: office[at]terranpaintball.ro, terran.paintball[at]gmail.com
Skype: terran.sports

Newsletter

Inscrie-te la newsletter-ul terran paintball!


ANPC-Sol Litigii

ANPC-Sol Online